Română      Русскии      English

 

 

 


 

 

 

 

 

 
 


                                                                                         

 

 

Prima pagină  »  Noutăţi și evenimente
Noutăţi și evenimente
Comunicat de presa: Serviciul de intervenţie timpurie din copilărie dă rezultate
Publicat: 31.05.2017   

Scopul evenimentului este de a prezenta rezultatele obținute în dezvoltarea serviciului de intervenție timpurie din copilărie la nivel național, odată cu aprobarea Regulamentului-cadru privind organizarea şi funcţionarea serviciilor de intervenţie timpurie şi a Standardelor minime de calitate, precum şi includerea serviciilor menționate în Programul Unic al Asigurării obligatorii de Asistența Medicală și crearea condițiilor de contractare a serviciilor de către Compania Națională de Asigurări în Medicină din Republica Moldova.

În timpul conferinţei vor fi analizate şi perspectivele de colaborare dintre instituțiile medicale, sociale, educaționale, autoritățile publice locale, societatea civilă, ministerele de resort și organizaţiile internaționale, în vederea colaborării intersectoriale și extinderea serviciului de intervenție timpurie din copilărie în raioanele republicii.

La eveniment vor fi prezenţi reprezentanți ai instituțiilor medicale de Stat, inclusiv ai Ministerului Sănătății Republicii Moldova, precum şi organizaţii internaționale care oferă suport reformelor din sectorul medico-social în Moldova, reprezentanţi ai societății civile și beneficiari ai serviciilor de intervenţie timpurie pentru copiii cu dizabilități.

Anual, circa 4000 de copii de 0-3 ani din republică așteaptă servicii de Intervenție Timpurie, Centrul „VOINICEL” oferind servicii sistematice pentru 225 familii și copii cu tulburări de dezvoltare și risc sporit, preponderent din municipiul Chișinău. Datorită acestui Centru, anual peste 2000 de consultații sunt oferite copiilor din întreaga țară.

Conferinţa este organizară de către Centrul de Intervenție Precoce „VOINICEL” şi face parte din proiectul „Consolidarea unui sistem incluziv și democratic de servicii de Intervenție Timpurie pentru copii cu dizabilități în RM”, finanțat de AHEAD-Moldova/Ministerul Afacerilor Externe din Norvegia.


Accesări: 502Noutăţi și evenimente

Publicat: 31.10.2017   
Centrul de Intervenție Precoce ,,Voinicel’’, în parteneriat cu Fhi 360 Moldova, au lansat începând cu luna octombrie a anului 2017 proiectul ,,Advocacy pentru asigurarea finanțării de stat pentru serviciile de intervenție timpurie prestate de CIP ,,Voinicel’’ și alte instituții, care are scopul de a promova intervenția timpurie la nivel național, și consolidarea capacităților de advocacy ale părinților, beneficiarii CIP ,,Voinicel’’.
Citeşte mai mult...
Publicat: 22.03.2017   
Pe data,15 martie 2017, a luat start un ciclu de instruiri a medicilor de familie si asistentilor medicali de familie in identificarea timpurie a tulburarilor de dezvoltare in copilarie.
Citeşte mai mult...
Publicat: 23.02.2017   
DEZVOLTAREA SERVICIILOR DE INTERVENȚIE TIMPURIE LA NIVEL NAȚIONAL- este scopul instruirilor, care au loc în perioada 21-24 februarie 2017 la Centrul „Voinicel”.
Citeşte mai mult...
Publicat: 18.02.2017   
Autismul este o boala ce poate afecta comportamentul unui copil, modul in care acesta gandeste, comunica si interactioneaza cu ceilalti.
Citeşte mai mult...
Publicat: 14.09.2016   
În perioada 22-24 Septembrie 2016, Centrul de Intervenţie Precoce VOINICEL va desfăşura un Curs de talie Internaţională cu tematica "Tulburări de neuro dezvoltare: identificare și screening în intervenția timpurie interdisciplinară." Obiectiv general al cursului este de a include în practica profesională conceptul de depistare a normalităţii și abaterilor de la normalitate, în dimensiuni precum: dezvoltarea motorie şi senzorială, socială și comunicare. Cursul include prezentări teoretice, materiale video, cazuri clinice, ateliere practice, discuţii și este predestinat pediatrilor, neuropediatrilor, psihiatrilor pentru copii, kinetoterapeuţilor, logopezilor, psihologilor.
Citeşte mai mult...
Publicat: 22.03.2016   
Jurnal TV în ospeție la Centrul de Intervenție Precoce Voinicel
Citeşte mai mult...
Publicat: 26.01.2016   
Trei familii, ce beneficiază de serviciile centrului Voinicel au participat într-un proiect realizat cu suportul financiar al Fundației SOROS-Moldova și participarea SOIR-Moldova.
Citeşte mai mult...
Publicat: 26.01.2016   
Azi sunt fericiți în micul lor univers format din trei personae: Dan-Valerian, mama, Galina, și bunica Valentina, chiar dacă la început povestea lor nu prevestea un final luminos. A fost un copil dorit și mult așteptat și, din ziua când s-a născut, Dan-Valerian își învață mămica să lupte și să muncească din greu pentru a-și vedea visurile realizate.
Citeşte mai mult...
Publicat: 26.01.2016   
Viața lor pare ruptă din filmele cu final fericit. Verdictul medicilor că Maria s-a născut cu sindromul Down a fost un șoc pentru familia Busuioc. Și chiar dacă afirmau în unanimitate că fetița nu va supraviețui mai mult de trei zile, medicii au luptat cu înverșunare pentru ea.
Citeşte mai mult...
Publicat: 26.01.2016   
Stefany este visul oricărui părinte: cuminte, blândă, grijulie și te cucerește din primele clipe cu un zâmbet sincer și prietenos. Odată ce au cunoscut echipa de specialiști de la „Voinicel”, părinții s-au „înarmat” cu toate cunoștințele necesare în ceea ce privește specificul bolii pe care o are copilul lor, momente-cheie utile pentru educația și incluziunea socială într-un mediu favorabil dezvoltării ei.
Citeşte mai mult...
Publicat: 23.09.2015   
Citeşte mai mult...
Publicat: 23.07.2015   
Sub acest generic a avut loc pe 22 iulie 2015 ședința părințiilor beneficiari ai Centrului „Voinicel”, organizată în cadrul proietului cu suport The Swedish Organisation for Individual Relief - SOIR Moldova.
Citeşte mai mult...
Publicat: 17.07.2015   
Ala Cojocaru, director executiv Centrul Voinicel: „Curele scurte de reabilitare care se fac în spitalele din țară sunt prea puține pentru a ajuta copiii cu adevărat”
Citeşte mai mult...
Publicat: 15.07.2015   
Citeşte mai mult...
Publicat: 30.06.2015   
Discuție productivă la VOINICEL În data de 30 iunie 2015 la CIP ”Voinicel” a avut loc întrunirea cu tematica ”Progrese și perspective de implementare a Serviciului medico-social de Intervenție Timpurie în Copilărie în Republica Moldova”
Citeşte mai mult...
Publicat: 28.05.2015   
În incinta CIP Voinicel, pe data de 27 Mai, a fost organizată Sărbătoarea Copiilor. Copiii au beneficiat de multe distracții (clovni, un show inedit cu baloane de săpun, cîntece...), gustări, fructe și dulciuri! Cu toții am avut parte de o sărbătoare frumoasă, de un timp cald și o distracție pe cinste!
Citeşte mai mult...
Publicat: 26.05.2015   
Citeşte mai mult...
Publicat: 21.05.2015   
În rezultatul activităților întreprinse pe parcursul etapei precedente de fortificare a grupului de părinți pentru promovarea serviciului de Intervenție Timpurie în Copilărie pentru copilul cu tulburări de dezvoltare sau risc sporit (ITC) s-a propus de a elabora o petiție către organele de decizie: Guvern, Ministerele de resort, CNAM. Ținând cont de această propunere, pe parcursul perioadei de raportare a avut loc conlucrarea cu un grup de părinți beneficiari ai centrului „Voinicel” pentru a elabora un prim draft al petiției, adresate factorilor de decizie.
Citeşte mai mult...
Publicat: 18.05.2015   
2 specialiști de la centrul Voinicel - Calac Marina și Jalbă Mariana , traineri în Programul Internațional de Dezvoltare a Copilului (ICDP- International Child Developmental Program) au moderat primul modul al trening-ului pentru 2 grupe de profesioniști din zona de conflict armat din Ucraina.
Citeşte mai mult...
Publicat: 20.06.2014   
O noua fila in istoria centrului Voinicel – achizitionarea uniu nou si spatios edificiu cu suportul Ministerului Afacerilor Externe din Norvegia si organizatiei AHEAD.
Citeşte mai mult...

1 - 20 din 22

31.10.2017
Advocacy pentru asigurarea finanțării de stat pentru serviciile de intervenție timpurie prestate de CIP „Voinicel” și alte instituții
31.05.2017
Comunicat de presa: Serviciul de intervenţie timpurie din copilărie dă rezultate
22.03.2017
PARTENERIAT IN ACTIUNE


Utilizator (Email)
ParolăAi uitat parola?
Înregistrează-te