Română      Русскии      English

 

 

 


 

 

 

 

 

 
 


                                                                                         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prima pagină  »  Noutăţi și evenimente
Noutăţi și evenimente
Masa rotundă de lansare a proiectului „Advocacy pentru asigurarea finanțării de stat pentru serviciile de intervenție timpurie prestate de CIP „Voinicel” și alte instituții – discuții aprinse, planuri de colaborare și acțiuni
Publicat: 22.11.2017   

În data de 15 noiembrie 2017 a avut loc masa rotundă de lansare a proiectului „Advocacy pentru
asigurarea finanțării de stat pentru serviciile de intervenție timpurie prestate de CIP „Voinicel”
implementat de Centrul de Intervenție Precoce „Voinicel”, în parteneriat cu FHI 360 Moldova.
Materiale ataşate
articol_2_masa_rotunda_cr_8138249.pdf
pdf, 171 KB

Accesări: 261Noutăţi și evenimente

Publicat: 29.01.2018   
Ocrotirea de către stat şi societate a copilului, familiei şi maternității constituie în Moldova o preocupare politică, socială şi economică de prim ordin. Constatăm, însă, că aceasta deocamdată rămâne a fi doar o declarație cu multiple provocări și probleme.
Citeşte mai mult...
Publicat: 15.01.2018   
Contam pe generozitatea ta! Azi poți dona 2% din impozitul tău pe venit pentru a susține serviciul de Intervenție Timpurie VOINICEL!
Citeşte mai mult...
Publicat: 04.12.2017   
Proiectul „Advocacy pentru asigurarea finanțării de stat pentru serviciile de intervenție timpurie prestate de CIP „Voinicel” și alte instituții”, care a luat start în octombrie 2017, a dat un nou imbold relațiilor de colaborare dintre Centrul „Voinicel” și mai multe instutuții din republică, care, actualmente, prestează servicii de reabilitate sau de sănătate copiilor cu dizabilităţi, însă sunt gata să implementeze în următorii ani servicii de intervenție timpurie.
Citeşte mai mult...
Publicat: 27.11.2017   
Cititorii noștril – profesioniști din diferite domenii de activitate, conexe cu sănătatea copilului și problemele copilului cu nevoi speciale, de-a lungul anilor au primit în dar circa 200 mii de exemplare de ghiduri cu subiectul Intervenția Timpurie în Copilărie. Suntem siguri că acest fapt a avut un impact considerabil în sensibilizarea opiniei publice și schimbarea viziunilor privind suportul necesar acestor familii.
Citeşte mai mult...
Publicat: 22.11.2017   
Aici puteti descarca materialele informative pe 10 tematici diferite cu privire la dezvoltarea copilului utile si importante pentru a asigura o creștere armonioasa a copilului. Deasemenea materialele vă pot fi utile indiferent dacă sunteți părinte sau un profesionist. Prezentele materiale au fost elaborate în cadrul Proiectului ,,Îmbunătățirea managementului si detectării timpurii a tulburărilor de dezvoltare la copii din Republica Moldova implementat de Centru de Intervenție Precoce Voinicel cu suportul Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare si Cooperare (SDC).
Citeşte mai mult...
Publicat: 31.10.2017   
Centrul de Intervenție Precoce ,,Voinicel’’, în parteneriat cu Fhi 360 Moldova, au lansat începând cu luna octombrie a anului 2017 proiectul ,,Advocacy pentru asigurarea finanțării de stat pentru serviciile de intervenție timpurie prestate de CIP ,,Voinicel’’ și alte instituții, care are scopul de a promova intervenția timpurie la nivel național, și consolidarea capacităților de advocacy ale părinților, beneficiarii CIP ,,Voinicel’’.
Citeşte mai mult...
Publicat: 31.05.2017   
Evoluția și dezvoltarea intervenției timpurii va fi discutată în cadrul conferinței naţionale „Progrese și perspective de implementare a Serviciului de Intervenție Timpurie în Copilărie în Republica Moldova”, care va avea loc marţi, 13 iunie, la Chişinău.
Citeşte mai mult...
Publicat: 22.03.2017   
Pe data,15 martie 2017, a luat start un ciclu de instruiri a medicilor de familie si asistentilor medicali de familie in identificarea timpurie a tulburarilor de dezvoltare in copilarie.
Citeşte mai mult...
Publicat: 23.02.2017   
DEZVOLTAREA SERVICIILOR DE INTERVENȚIE TIMPURIE LA NIVEL NAȚIONAL- este scopul instruirilor, care au loc în perioada 21-24 februarie 2017 la Centrul „Voinicel”.
Citeşte mai mult...
Publicat: 18.02.2017   
Autismul este o boala ce poate afecta comportamentul unui copil, modul in care acesta gandeste, comunica si interactioneaza cu ceilalti.
Citeşte mai mult...
Publicat: 14.09.2016   
În perioada 22-24 Septembrie 2016, Centrul de Intervenţie Precoce VOINICEL va desfăşura un Curs de talie Internaţională cu tematica "Tulburări de neuro dezvoltare: identificare și screening în intervenția timpurie interdisciplinară." Obiectiv general al cursului este de a include în practica profesională conceptul de depistare a normalităţii și abaterilor de la normalitate, în dimensiuni precum: dezvoltarea motorie şi senzorială, socială și comunicare. Cursul include prezentări teoretice, materiale video, cazuri clinice, ateliere practice, discuţii și este predestinat pediatrilor, neuropediatrilor, psihiatrilor pentru copii, kinetoterapeuţilor, logopezilor, psihologilor.
Citeşte mai mult...
Publicat: 22.03.2016   
Jurnal TV în ospeție la Centrul de Intervenție Precoce Voinicel
Citeşte mai mult...
Publicat: 26.01.2016   
Trei familii, ce beneficiază de serviciile centrului Voinicel au participat într-un proiect realizat cu suportul financiar al Fundației SOROS-Moldova și participarea SOIR-Moldova.
Citeşte mai mult...
Publicat: 26.01.2016   
Azi sunt fericiți în micul lor univers format din trei personae: Dan-Valerian, mama, Galina, și bunica Valentina, chiar dacă la început povestea lor nu prevestea un final luminos. A fost un copil dorit și mult așteptat și, din ziua când s-a născut, Dan-Valerian își învață mămica să lupte și să muncească din greu pentru a-și vedea visurile realizate.
Citeşte mai mult...
Publicat: 26.01.2016   
Viața lor pare ruptă din filmele cu final fericit. Verdictul medicilor că Maria s-a născut cu sindromul Down a fost un șoc pentru familia Busuioc. Și chiar dacă afirmau în unanimitate că fetița nu va supraviețui mai mult de trei zile, medicii au luptat cu înverșunare pentru ea.
Citeşte mai mult...
Publicat: 26.01.2016   
Stefany este visul oricărui părinte: cuminte, blândă, grijulie și te cucerește din primele clipe cu un zâmbet sincer și prietenos. Odată ce au cunoscut echipa de specialiști de la „Voinicel”, părinții s-au „înarmat” cu toate cunoștințele necesare în ceea ce privește specificul bolii pe care o are copilul lor, momente-cheie utile pentru educația și incluziunea socială într-un mediu favorabil dezvoltării ei.
Citeşte mai mult...
Publicat: 23.09.2015   
Citeşte mai mult...
Publicat: 23.07.2015   
Sub acest generic a avut loc pe 22 iulie 2015 ședința părințiilor beneficiari ai Centrului „Voinicel”, organizată în cadrul proietului cu suport The Swedish Organisation for Individual Relief - SOIR Moldova.
Citeşte mai mult...
Publicat: 17.07.2015   
Ala Cojocaru, director executiv Centrul Voinicel: „Curele scurte de reabilitare care se fac în spitalele din țară sunt prea puține pentru a ajuta copiii cu adevărat”
Citeşte mai mult...
Publicat: 15.07.2015   
Citeşte mai mult...

1 - 20 din 28

29.01.2018
Rolul părinților în promovarea și protecția drepturilor copiilor cu dizabilități
15.01.2018
Contam pe generozitatea ta!
04.12.2017
Parteneriatul dintre viitorii prestatori de servicii de Intervenție Timpurie din regiuni și Centrul „Voinicel” ia amploare


Utilizator (Email)
ParolăAi uitat parola?
Înregistrează-te