Română      Русскии      English

 

 

 


 

 

 

 

 

 
 


                                                                                         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prima pagină  »  Noutăţi și evenimente
Noutăţi și evenimente
Parteneriatul dintre viitorii prestatori de servicii de Intervenție Timpurie din regiuni și Centrul „Voinicel” ia amploare
Publicat: 04.12.2017   

Materiale ataşate
articol-fhi_360_decembrie-2017_4533393.pdf
pdf, 593 KB

Accesări: 76Noutăţi și evenimente

Publicat: 27.11.2017   
Cititorii noștril – profesioniști din diferite domenii de activitate, conexe cu sănătatea copilului și problemele copilului cu nevoi speciale, de-a lungul anilor au primit în dar circa 200 mii de exemplare de ghiduri cu subiectul Intervenția Timpurie în Copilărie. Suntem siguri că acest fapt a avut un impact considerabil în sensibilizarea opiniei publice și schimbarea viziunilor privind suportul necesar acestor familii.
Citeşte mai mult...
Publicat: 22.11.2017   
În data de 15 noiembrie 2017 a avut loc masa rotundă de lansare a proiectului „Advocacy pentru asigurarea finanțării de stat pentru serviciile de intervenție timpurie prestate de CIP „Voinicel” implementat de Centrul de Intervenție Precoce „Voinicel”, în parteneriat cu FHI 360 Moldova.
Citeşte mai mult...
Publicat: 22.11.2017   
Aici puteti descarca materialele informative pe 10 tematici diferite cu privire la dezvoltarea copilului utile si importante pentru a asigura o creștere armonioasa a copilului. Deasemenea materialele vă pot fi utile indiferent dacă sunteți părinte sau un profesionist. Prezentele materiale au fost elaborate în cadrul Proiectului ,,Îmbunătățirea managementului si detectării timpurii a tulburărilor de dezvoltare la copii din Republica Moldova implementat de Centru de Intervenție Precoce Voinicel cu suportul Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare si Cooperare (SDC).
Citeşte mai mult...
Publicat: 31.10.2017   
Centrul de Intervenție Precoce ,,Voinicel’’, în parteneriat cu Fhi 360 Moldova, au lansat începând cu luna octombrie a anului 2017 proiectul ,,Advocacy pentru asigurarea finanțării de stat pentru serviciile de intervenție timpurie prestate de CIP ,,Voinicel’’ și alte instituții, care are scopul de a promova intervenția timpurie la nivel național, și consolidarea capacităților de advocacy ale părinților, beneficiarii CIP ,,Voinicel’’.
Citeşte mai mult...
Publicat: 31.05.2017   
Evoluția și dezvoltarea intervenției timpurii va fi discutată în cadrul conferinței naţionale „Progrese și perspective de implementare a Serviciului de Intervenție Timpurie în Copilărie în Republica Moldova”, care va avea loc marţi, 13 iunie, la Chişinău.
Citeşte mai mult...
Publicat: 22.03.2017   
Pe data,15 martie 2017, a luat start un ciclu de instruiri a medicilor de familie si asistentilor medicali de familie in identificarea timpurie a tulburarilor de dezvoltare in copilarie.
Citeşte mai mult...
Publicat: 23.02.2017   
DEZVOLTAREA SERVICIILOR DE INTERVENȚIE TIMPURIE LA NIVEL NAȚIONAL- este scopul instruirilor, care au loc în perioada 21-24 februarie 2017 la Centrul „Voinicel”.
Citeşte mai mult...
Publicat: 18.02.2017   
Autismul este o boala ce poate afecta comportamentul unui copil, modul in care acesta gandeste, comunica si interactioneaza cu ceilalti.
Citeşte mai mult...
Publicat: 14.09.2016   
În perioada 22-24 Septembrie 2016, Centrul de Intervenţie Precoce VOINICEL va desfăşura un Curs de talie Internaţională cu tematica "Tulburări de neuro dezvoltare: identificare și screening în intervenția timpurie interdisciplinară." Obiectiv general al cursului este de a include în practica profesională conceptul de depistare a normalităţii și abaterilor de la normalitate, în dimensiuni precum: dezvoltarea motorie şi senzorială, socială și comunicare. Cursul include prezentări teoretice, materiale video, cazuri clinice, ateliere practice, discuţii și este predestinat pediatrilor, neuropediatrilor, psihiatrilor pentru copii, kinetoterapeuţilor, logopezilor, psihologilor.
Citeşte mai mult...
Publicat: 22.03.2016   
Jurnal TV în ospeție la Centrul de Intervenție Precoce Voinicel
Citeşte mai mult...
Publicat: 26.01.2016   
Trei familii, ce beneficiază de serviciile centrului Voinicel au participat într-un proiect realizat cu suportul financiar al Fundației SOROS-Moldova și participarea SOIR-Moldova.
Citeşte mai mult...
Publicat: 26.01.2016   
Azi sunt fericiți în micul lor univers format din trei personae: Dan-Valerian, mama, Galina, și bunica Valentina, chiar dacă la început povestea lor nu prevestea un final luminos. A fost un copil dorit și mult așteptat și, din ziua când s-a născut, Dan-Valerian își învață mămica să lupte și să muncească din greu pentru a-și vedea visurile realizate.
Citeşte mai mult...
Publicat: 26.01.2016   
Viața lor pare ruptă din filmele cu final fericit. Verdictul medicilor că Maria s-a născut cu sindromul Down a fost un șoc pentru familia Busuioc. Și chiar dacă afirmau în unanimitate că fetița nu va supraviețui mai mult de trei zile, medicii au luptat cu înverșunare pentru ea.
Citeşte mai mult...
Publicat: 26.01.2016   
Stefany este visul oricărui părinte: cuminte, blândă, grijulie și te cucerește din primele clipe cu un zâmbet sincer și prietenos. Odată ce au cunoscut echipa de specialiști de la „Voinicel”, părinții s-au „înarmat” cu toate cunoștințele necesare în ceea ce privește specificul bolii pe care o are copilul lor, momente-cheie utile pentru educația și incluziunea socială într-un mediu favorabil dezvoltării ei.
Citeşte mai mult...
Publicat: 23.09.2015   
Citeşte mai mult...
Publicat: 23.07.2015   
Sub acest generic a avut loc pe 22 iulie 2015 ședința părințiilor beneficiari ai Centrului „Voinicel”, organizată în cadrul proietului cu suport The Swedish Organisation for Individual Relief - SOIR Moldova.
Citeşte mai mult...
Publicat: 17.07.2015   
Ala Cojocaru, director executiv Centrul Voinicel: „Curele scurte de reabilitare care se fac în spitalele din țară sunt prea puține pentru a ajuta copiii cu adevărat”
Citeşte mai mult...
Publicat: 15.07.2015   
Citeşte mai mult...
Publicat: 30.06.2015   
Discuție productivă la VOINICEL În data de 30 iunie 2015 la CIP ”Voinicel” a avut loc întrunirea cu tematica ”Progrese și perspective de implementare a Serviciului medico-social de Intervenție Timpurie în Copilărie în Republica Moldova”
Citeşte mai mult...
Publicat: 28.05.2015   
În incinta CIP Voinicel, pe data de 27 Mai, a fost organizată Sărbătoarea Copiilor. Copiii au beneficiat de multe distracții (clovni, un show inedit cu baloane de săpun, cîntece...), gustări, fructe și dulciuri! Cu toții am avut parte de o sărbătoare frumoasă, de un timp cald și o distracție pe cinste!
Citeşte mai mult...

1 - 20 din 26

04.12.2017
Parteneriatul dintre viitorii prestatori de servicii de Intervenție Timpurie din regiuni și Centrul „Voinicel” ia amploare
27.11.2017
CĂRȚI CARE ÎNCĂ MAI MIROS A TIPAR
22.11.2017
Masa rotundă de lansare a proiectului „Advocacy pentru asigurarea finanțării de stat pentru serviciile de intervenție timpurie prestate de CIP „Voinicel” și alte instituții – discuții aprinse, planuri de colaborare și acțiuni


Utilizator (Email)
ParolăAi uitat parola?
Înregistrează-te