Română      Русскии      English

 

 

 

 

 

 

Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității
și Capacității de Muncă

 
Prima pagină  »  Povești de viată
Povești de viată
Istorioara lui Trofim.

Eu l-am numit de cum am aflat ca o sa avem băiat - CAVALERUL. Spre deosebire de prima sarcina, el a fost tolerant, nu prea m-a bătut in burtica, nu era mofturos la poziția in care stăteam, era foarte cuminte.

Eu l-am numit de cum am aflat ca o sa avem băiat - CAVALERUL. Spre deosebire de prima sarcina, el a fost tolerant, nu prea m-a bătut in burtica, nu era mofturos la poziția in care stăteam, era foarte cuminte. L-am adus pe lume in Sărbătorile de Pasti. După a urmat un adevărat calvar, in care veștile rele ne năvăleau una după alta fără mila, speranțele de viață erau mici. Făcuse primele convulsii la mai puțin de 48 de viață. Cel mai greu mi s-a părut despărțirea de micul ghemuleț pe care îl adusesem pe lume, nici nu reușisem bine sa-l țin in brațe. Atunci am hotărât ferm ca trebuie sa lupt pentru viața lui. Practic nu dormeam, eram montată sa ii duc lăptic si cit mai multa energie pozitivă, așa ca la fiecare trei ore, de era zi sau noapte, mergeam sa-l vad. Îl masam si îi cântam, eram sigura ca mă aude deși nu dădea nici un semn. Medicii îmi ziceau sa mă mai odihnesc măcar noaptea, dar eu știam ca el are nevoie se mine, mai mult decât eu de somn, și că legătura cu mine este tot ce îl ține în viață. Și nu m-am înșelat, am învins. Si acum când ii cânt cântecele din primele zile de viață, se uita la mine, de parca mi-ar zice "ei, eu știu cântecul acesta". Deși totul începuse nu chiar cum ne așteptam, ne-a demonstrat ca este un învingător si ne-a învățat intr-un an cit nu am învățat intr-o viață: ce sunt valorile si prioritățile, sa fim mai toleranți si mai receptivi unul fata de altul, si ca viața trebuie trăită azi. Fiecare din noi își are rostul sau in lume si eu ca mamă sper sa-l ajut sa si-l găsească și el pe al lui. O alta dorință a mea e sa pot ajuta alți părinți si copii sa poată sa se bucure unul de celalalt. In acest context țin să mulțumesc echipei VOINICEL pentru scopul lor nobil de a ne ajuta si de a ne susține în drumul nostru nu prea ușor. Le mulțumim pentru receptivitate si pentru ca lupta alături de noi pentru un viitor mai bun copiilor noștri.
Povești de viată

Darius și familia lui sunt beneficiarii centrului Voinicel de mai bine de 1 an. Dat fiind faptul că Darius frecventează sesiunile de realibilitare la centrul nostru el are rezultate bune în domeniul abilităților fizice.
Citeşte mai mult...
Stefany G. este o fetiță adorabilă care frecventeazî de comun cu părinții săi centrul Voinicel. Stefany are rezultate frumoase datorită faptului că specialiștii centrului de comun cu părinții fac eforturi maxime pentru a atinge scopurile propuse.
Citeşte mai mult...
Citeşte mai mult...

14.03.2019
PRIMUL CURRICULUM în Intervenția Timpurie în Copilărie în MOLDOVA
07.03.2019
Doar împreună mișcăm lucrurile din loc
21.02.2019
Direcționează 2% din impozitul tău pe venit către Centrul de Intervenție Precoce „VOINICEL”

Utilizator (Email)
ParolăAi uitat parola?
Înregistrează-te