Română      Русскии      English

 

 

 


 

 

 

 

 

 
 


                                                                                         

 

 

Prima pagină  »  Publicații
Publicații

Funcția Motorie Fină Bimanuală (BFMF) clasifică funcția motorie fină la copiii cu paralizie cerebrală. BFMF descrie cinci nivele a funcției motorii fine și acoperă întregul spectru de limitări a funcției motorii fine, care pot fi regăsite printre copiii cu diverse subtipuri de paralizie cerebrală. Nivelul I include copiii ce au limitări minore, iar nivelele IV-V descriu copiii cu limitări funcționale severe.
Citeşte mai mult...
In premiera, Centrul Voinicel, in persoana Dnei Ecaterina Gincota, doctorand la Universitatea Oslo Akershus, Norvegia, Facultatea Stiinte Medicale, a tradus si validat Instrumentul de Evaluare EDACS, care reprezinta o evaluare a Abilitatilor de Alimentatie si Baut a persoanelor diagnosticate cu PC, pentru a fi implimentata de catre specialistii in domeniu.
Citeşte mai mult...
In premiera, Centrul Voinicel, in persoana Dnei Ecaterina Gincota, doctorand la Universitatea Oslo Akershus, Norvegia, Facultatea Stiinte Medicale, a tradus si validat Instrumentul de Evaluare Viking, care reprezinta o evaluare a vorbirii copiilor diagnosticati cu PC, pentru a fi implimentata de catre specialistii in domeniu.
Citeşte mai mult...
In premiera, Centrul Voinicel, in persoana Dnei Ecaterina Gincota, doctorand la Universitatea Oslo Akershus, Norvegia, Facultatea Stiinte Medicale, a tradus si validat clasificarea sub-tipurilor PC, pentru a fi implimentata de catre specialistii in domeniu. SCPE (Surveillance of Cerebral Palsy of Europe) a elaborat si recomandat pentru aplicare in practica o clasificare noua a Paraliziei Cerebrale.
Citeşte mai mult...
In premiera, Centrul Voinicel, in persoana Dnei Ecaterina Gincota, doctorand la Universitatea Oslo Akershus, Norvegia, Facultatea Stiinte Medicale, a tradus si validat Arborele de Decizie in stabilirea diagnosticului PC, pentru a fi implimentata de catre specialistii in domeniu. Aceasta schema este foarte utila in cazul in care specialistul intimpina dificultati in stabilirea diagnosticului de Paralizie Cerebrala.
Citeşte mai mult...
In premiera, Centrul Voinicel, in persoana Dnei Ecaterina Gincota, doctorand la Universitatea Oslo Akershus, Norvegia, Facultatea Stiinte Medicale, a tradus si validat Arborele de Clasificare sub-tipurilor PC, pentru a fi implimentata de catre specialistii in domeniu. Pentru a eficientiza procesul de stabilire a diagnosticului de Paralizie Cerebrala, SCPE (Surveillance of Cerebral Palsy in Europe) a creat o schema care usureaza identificarea sub-tipului de Paralizie Cerebrala.
Citeşte mai mult...

31.10.2017
Advocacy pentru asigurarea finanțării de stat pentru serviciile de intervenție timpurie prestate de CIP „Voinicel” și alte instituții
31.05.2017
Comunicat de presa: Serviciul de intervenţie timpurie din copilărie dă rezultate
22.03.2017
PARTENERIAT IN ACTIUNE


Utilizator (Email)
ParolăAi uitat parola?
Înregistrează-te